Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de stortingen mogelijkerwijs betrekking hebben op de werkzaamheden die in het LinkedIn-profiel van mevrouw X staan. De door de inspecteur opgevraagde gegevens en bescheiden kunnen dus van belang zijn voor haar IB-heffing.

Mevrouw X heeft de Oekraïense nationaliteit en woont vanaf 2008 in Nederland. X studeert hier tot en met februari 2012. Na afronding van de studie blijft X in Nederland wonen met een verblijfsvergunning als 'kennismigrant'. Op haar LinkedIn-profiel staat dat X al tijdens haar studie part time is gaan werken. Ondanks dat X tijdens haar studie regelmatig - ook vanuit het buitenland - stortingen op haar bankrekening en een PayPal account ontvangt, is hiervan geen IB-aangifte gedaan. Volgens de inspecteur voldoet X niet aan haar informatieplicht. In geschil is of terecht een informatiebeschikking is genomen.

Rechtbank Noord-Holland oordeelt dat de stortingen mogelijkerwijs betrekking hebben op de werkzaamheden die in haar LinkedIn-profiel staan. De door de inspecteur opgevraagde gegevens en bescheiden kunnen dus van belang zijn voor de IB-heffing van X. Aangezien de inkomsten mogelijk in het buitenland zijn opgekomen, kan de verlengde navorderingstermijn van toepassing zijn. X stelt vergeefs dat haar ouders haar tijdens de studie financieel hebben ondersteund. X zou hun geld hebben gepind van een Oekraïense creditcard en op haar eigen bankrekening hebben gestort. De stortingen gingen namelijk door toen de studie al was afgerond. Het beroep van X is slechts gegrond met betrekking tot een vraag over haar vermeende werkgever en de reeds beantwoorde vragen.

Lees ook de thema's Informatieverplichting en Informatiebeschikking: stand van zaken

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet inzake rijksbelastingen 52a

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Bronbelasting

Instantie: Rechtbank Noord-Holland

Editie: 18 oktober

Carrousel: Carrousel

2

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen