Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat het betoog van X niet tot vermindering van de verschuldigde BPM kan leiden, omdat de taxateur bij het vaststellen van de handelsinkoopwaarde hiermee al rekening heeft gehouden.

X doet BPM-aangifte voor een Audi A3 Sportback 2.0 TDI Quattro Ambition en voldoet hiertoe € 1867. Volgens Rechtbank Gelderland is er geen reden tot een vermindering. In hoger beroep stelt X dat alsnog rekening moet worden gehouden met het feit dat bij export minder BPM zal worden teruggegeven, zodat het verschil in mindering moet komen op de thans verschuldigde BPM.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat het betoog van X niet tot vermindering van de verschuldigde BPM kan leiden, omdat de taxateur bij het vaststellen van de handelsinkoopwaarde hiermee al rekening heeft gehouden. X stelt ook vergeefs dat uit de X-Ray koerslijst een lagere waarde volgt. Dit betoog faalt reeds omdat een uitdraai van deze koerslijst niet tot de gedingstukken behoort. Het beroep van X is ook voor het overige ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992 10

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Editie: 20 juli

Informatiesoort: VN Vandaag

  681
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen