De Hoge Raad oordeelt dat op het PostNL stuk met betrekking tot het uitreiken van de aangetekende brief een onjuist adres staat, zodat de conclusie van het hof dat de uitnodiging tijdig en op regelmatige wijze op het adres van X is aangeboden onbegrijpelijk is.

X start een schoonheidssalon aan huis. In de IB-sfeer geeft zij steeds negatieve resultaten uit overige werkzaamheden aan. Volgens Rechtbank Den Haag is de salon geen bron van inkomen. In hoger beroep stelt X dat zij in de Fraude Signalering Voorziening (FSV) ten onrechte als fraudeur is opgenomen. Volgens Hof Den Haag is de reguliere uitworp met code 1043 van eerdere aangiften mogelijk de oorzaak van de FSV-opname geweest. De inspecteur stelt met succes dat bij aanhoudende negatieve resultaten altijd een bronbeoordeling plaatsvindt, ongeacht de afkomst of achternaam. X stelt in cassatie dat zij de oproep van de zitting bij de rechtbank niet had ontvangen en dat het hof de zaak daarom had moeten terugwijzen.

De Hoge Raad oordeelt dat op het PostNL stuk met betrekking tot het uitreiken van de aangetekende brief een onjuist adres staat, zodat de conclusie van het hof dat de uitnodiging tijdig en op regelmatige wijze op het adres van X is aangeboden onbegrijpelijk is. Het beroep in cassatie van X is gegrond. Volgt terugwijzing naar Rechtbank Den Haag.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 8:56

Wet inkomstenbelasting 2001 3.90

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Inkomstenbelasting, Belastingrecht algemeen, Fiscaal bestuurs(proces)recht

Instantie: Hoge Raad

Editie: 20 februari

24

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen