Doet u aangifte loonheffingen met aangifte- en administratiesoftware? En ondertekent u deze met een pincode? Dan moet u voor 1 juli aanstaande een BAPI-certificaat van KPN of een alternatief hebben om aangifte loonheffingen te kunnen blijven doen.

 

Hebt u nog geen KPN BAPI-certificaat of een alternatief? Kom dan snel in actie. Vanaf 1 juli kunt u de pincode niet meer gebruiken voor de aangifte loonheffingen. U hoeft geen actie te ondernemen als u al een KPN BAPI-certificaat of een alternatief hebt.

Wat moet u doen als u nog geen BAPI-certificaat van KPN of een alternatief hebt?

Hebt u nog geen BAPI-certificaat van KPN of een alternatief? Dan hebt u de volgende mogelijkheden om ook na 1 juli 2013 aangifte loonheffingen met uw software te kunnen doen:
 
- U schaft in overleg met uw softwareleverancier een KPN BAPI-certificaat aan. Op https://kpnbapi.managedpki.com leest u hoe u dit doet. Houdt u hierbij rekening met een afhandelingstermijn van enkele weken.
- U neemt contact op met uw softwareleverancier. Uw softwareleverancier heeft misschien een alternatief voor een KPN BAPI-certificaat.
 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

1

Gerelateerde artikelen