De omzet van de zakelijke dienstverleners is in het tweede kwartaal van 2016 met 6,1 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015, meldt CBS. De omzettoename was minder sterk dan voorgaande kwartalen, maar de omzet stijgt wel al drie jaar onafgebroken. Vooral de omzet van de uitzendbranche en van de administratieve dienstverleners nam fors toe.

Rechtskundige en administratieve dienstverleners

Zowel de rechtskundige als administratieve dienstverleners hebben in het tweede kwartaal van 2016 meer omzet behaald dan in dezelfde periode van 2015. Voor de administratieve dienstverleners, zoals accountants en belastingadviseurs, was de groei met 8,6 procent de sterkste groei van de afgelopen vier jaar. Het herstel van de omzet dat in het tweede kwartaal van 2015 aanving, zet sterk door. Bedrijven in de rechtskundige dienstverlening, o.a. de notarissen, advocaten en juristen, behaalden in de maanden april, mei en juni gemiddeld een toename in de omzet van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Deze omzetgroei is minder sterk dan in het voorgaande kwartaal, waarin de groei 4,7 procent bedroeg.
 
Ondernemers in de juridische en administratieve diensten zijn, net als in het derde kwartaal van vorig jaar, per saldo negatief in hun verwachtingen over de omzet in het derde kwartaal. De omzet in deze bedrijfstakken kent een seizoenspatroon waarbij de omzet in het derde kwartaal veelal lager uitvalt dan in het tweede kwartaal. Per saldo voorziet 10 procent van de ondernemers een toename van de personeelssterkte. Ondernemers zijn licht positief over de ontwikkeling van het economische klimaat en de verkoopprijzen in het derde kwartaal. 
 
Kwartaalmonitor
 
 

Bron: CBS

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

0

Gerelateerde artikelen