Chinese autofabrikanten hebben aangedrongen bij de Chinese overheid om de importheffingen op Europese benzineauto's te verhogen. Die maatregel moet een vergelding zijn voor de vorige week door de Europese Unie verhoogde importheffingen op Chinese elektrische auto's. Dat melden Chinese staatsmedia.

De auto-industrie zou daarop hebben aangedrongen tijdens een besloten bijeenkomst georganiseerd door het Chinese ministerie van Handel. Naast de Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.

De krant schrijft dat de Chinese autofabrikanten de regering opriepen "om krachtige tegenmaatregelen te nemen". Zij stelden verder voor om "een verhoging van het voorlopige tarief voor benzineauto's met motoren met grote cilinderinhoud positief te overwegen", aldus Global Times.

Volgens de Europese Commissie bedrijft China oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiëren. Als daaraan niets verandert, komen er vanaf 4 juli 2024 extra heffingen tot ruim 38 procent.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Douane

476

Gerelateerde artikelen