Deloitte maakt de lijst met ‘Best Managed Companies' 2013 van het Nederlandse midden- en grootbedrijf bekend. Het zijn dit jaar 70 bedrijven die ondanks economische tegenwind goed voorbereid zijn op nieuwe markten en zich hebben ingesteld op een veranderend concurrentieveld. Deloitte organiseert het Best Managed Companies programma voor het zesde achtereenvolgende jaar in samenwerking met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School.

 

De jury concludeert dat het thema 'Is your comfort zone future-proof' bij het merendeel van de bedrijven een vraagstuk is, waar zij zich actief mee bezighoudt. Mennolt Beelen, lid Raad van Bestuur van Deloitte en betrokken bij het Best Managed Companies programma: "De Best Managed Companies die ook vorig jaar gekwalificeerd waren, wisten gezamenlijk een omzetgroei van 18,5% te behalen. Daarnaast hebben de bedrijven van dit jaar gezamenlijk bijna 22.000 medewerkers (gemeten in fte) in dienst. Deze bedrijven laten zien dat zij continu bezig zijn met de groei en toekomst van hun organisatie, ook nu het economisch minder gaat. Kijkend naar het komend jaar blijft focus op nieuwe groeimogelijkheden door middel van innovatie en exportactiviteiten in opkomende markten belangrijk."
 
Wanneer bedrijven kennis blijven vergaren, anders leren kijken, in staat zijn anders te denken en te doen, hebben zij volgens Ruud van Dusschoten, directeur Grootbedrijf en Instellingen van ING Nederland, genoeg potentie om toekomstbestendig te zijn. "Het Best Managed Companies programma laat zien dat deze groep bedrijven wel degelijk kansen weet te pakken en daardoor uitstekende cijfers laat zien. Deze bedrijven bewijzen, dat ondanks de huidige situatie in de markt, voldoende mogelijkheden aanwezig zijn om succesvol te zijn. We hopen dat deze bedrijven als voorbeeld en inspiratiebron kunnen dienen voor ondernemend Nederland. "
 
Jaarlijks gaat Deloitte op zoek naar de best geleide bedrijven binnen het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Daarvoor beoordeelt Deloitte de strategie, de bedrijfsvoering en de resultaten van de deelnemende bedrijven. Het Best Managed Companies programma richt zich op Nederlandse ondernemingen die een omzet kennen van minimaal vijftien miljoen euro, financieel gezond zijn en een aandeelhoudend of zelfstandig bevoegd management hebben. Een overzicht van de winnaars is hier te vinden.
 

Bron: Deloitte

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

0

Gerelateerde artikelen