Een Venlonaar is door Rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor belastingfraude en het verduisteren van 4,7 miljoen euro.

De veroordeelde man (69) was algemeen fiscaal vertegenwoordiger van een buitenlands bedrijf. In die functie heeft hij gedurende ruim twee jaar onjuiste aangiften omzetbelasting voor dat buitenlandse bedrijf bij de Belastingdienst ingediend. Hij gaf een te laag bedrag aan omzet op in die aangiften en dus ook een te laag bedrag aan af te dragen omzetbelasting. Hierdoor is de fiscus voor een bedrag van 4.700.000 euro benadeeld.

Om te voorkomen dat dit zou worden ontdekt, heeft hij onderliggende stukken vervalst en die vervalste stukken aan de Belastingdienst verstrekt. Ook heeft hij op basis van valse stukken een krediet gekregen bij een financieringsinstelling.

De rechtbank stelt dat het Openbaar Ministerie het merendeel van de ten laste gelegde feiten heeft bewezen en legt hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op voor de duur van drie jaar.

Bron: Rechtspraak.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Omzetbelasting, Strafrecht

Instantie: Rechtbank Rotterdam

1

Gerelateerde artikelen