Eneco en energiecoöperatie LochemEnergie gaan in hoger beroep in hun geschil met de Belastingdienst over zonnepanelen op andermans dak. Dat maakten ze woensdag bekend.

Kern van de zaak is dat eigenaren en huurders van zonnepanelen op een dak dat niet van hen is, energiebelasting moeten betalen over de stroom die opgewekt wordt. Eigenaren van zonnepanelen op hun eigen dak hoeven dat niet.

Eneco en LochemEnergie stapten eerder al naar de rechter, omdat burgers die geen dak hebben maar toch zonnepanelen willen, hierdoor op achterstand zouden worden gezet. De klacht werd onlangs door de rechtbank in Den Haag verworpen. Nu willen de energiepartijen opnieuw proberen hun gelijk te behalen bij het gerechtshof.

De procedure wordt gevoerd namens één lid van de Lochemse coöperatie. In totaal treft het geschil dertig leden die zonnepanelen van Eneco hebben gehuurd als onderdeel van een project om op het gemeentehuis van Lochem een collectief zonnedak te realiseren.

,,We hebben de indruk dat de rechter onvoldoende rekening houdt met het feit dat de zonnepanelen gehuurd worden door de leden van de coöperatie zelf, en daarmee de opgewekte stroom op voorhand al van henzelf is'', aldus Paul Stolte van LochemEnergie in een toelichting op het hoger beroep.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Milieuheffingen

0

Gerelateerde artikelen