Cimpress (voorheen Vistaprint), een concern van online drukwerk- en printleveranciers, wil zijn hoofdzetel om fiscale redenen van Venlo naar Ierland verplaatsen.

Dat meldt De Limburger. Bij Cimpress werken zo'n 13.000 mensen in 20 landen. Het bedrijf is genoteerd aan de New Yorkse Nasdaq-beurs en bezit merken in massa-maatwerk zoals visitekaartjes en fotoalbums. De directie zegt in de krant: "Cimpress gelooft dat het Ierse regime een flexibelere en gunstigere omgeving is voor multinationale ondernemingen met een profiel zoals Cimpress en dat een Ierse fiscale vestiging beter past bij onze huidige internationale voetafdruk en profiel."

Cimpress wil zijn aandeelhouders in een buitengewone vergadering om instemming vragen voor de stappen om de fiscale verhuizing mogelijk te maken. Volgens hoogleraar belastingrecht Rainer Prokisch (Universiteit Maastricht) is de vennootschapsbelasting in Ierland met 12,5 procent de helft van die in Nederland. Een ander motief van het bedrijf om te verhuizen is de vrees voor dubbele belastingheffing. Dat blijkt volgens de krant uit documenten die Cimpress bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft ingediend.

Bron: De Limburger

Rubriek: Internationaal belastingrecht, Vennootschapsbelasting

Informatiesoort: Nieuws

  547
Gerelateerde artikelen