Een onbelaste vergoeding die uitzendbureaus van de fiscus mogen geven aan buitenlandse uitzendkrachten leidt volgens de FNV tot misbruik. Het extraatje dient als compensatie voor de kosten die arbeidsmigranten maken voor het werken in Nederland. Het gaat bijvoorbeeld om dubbele huisvesting en familiebezoek.
Maar volgens de FNV misbruiken uitzendbureaus de regeling massaal door de vergoeding te verrekenen met het brutoloon. Daardoor dragen ze veel minder premie af voor een buitenlandse uitzendkracht dan voor een Nederlandse, zei FNV-bestuurster Mariëtte Patijn dinsdag tegen RTL Nieuws. Volgens de FNV gaat het al gauw om honderden euro's per uitzendkracht per maand.
 
PvdA en CDA willen opheldering. ,,Het kan niet zo zijn dat zaken die wij willen aanpakken, zoals verdringing van Nederlandse bouwvakkers en chauffeurs, door afspraken van de Belastingdienst met de uitzendbranche juist worden bevorderd'', laat Tweede Kamerlid Kerstens (PvdA) weten. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken gaat met zijn collega Eric Wiebes naar de regeling kijken, beloofde hij in RTL Nieuws.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Loonbelasting

2

Gerelateerde artikelen