De conservatieve regering van Griekenland wil belastingvoordelen gaan bieden aan vermogende particulieren uit het buitenland. Het plan is om rijke investeerders aan te moedigen om hun fiscale woonplaats naar het land te verplaatsen.

Het plan maakt onderdeel uit van een breder pakket aan fiscale maatregelen om het land voor buitenlandse investeerders aantrekkelijker te maken. Het omvat een verlaging van het vennootschapsbelastingtarief van 28 procent naar 24 procent en een verlaging van het belastingtarief op dividenden van 10 procent naar 5 procent.

Het investeringsplan voorziet verder in een vast jaarlijks belastingtarief van 100.000 euro op het wereldwijde inkomen van rijke beleggers en investeerders die ervoor kiezen om hun fiscale woonplaats naar het Griekenland te verplaatsen. Voorwaarde is wel dat ze minimaal 183 dagen per jaar in Griekenland verblijven en binnen drie jaar een investering van minimaal 500.000 euro doen.

"De investering kan in onroerend goed, aandelen of obligaties zijn. Als de investering 1,5 miljoen euro bereikt, wordt het vaste tarief gehalveerd", aldus een regeringswoordvoerder tegen het persbureau Reuters. Voor investeringen van meer dan 3 miljoen euro verlaagt de regering de belasting zelfs tot 25.000 euro. Er komt ook een speciale  clausule die beleggers beschermt tegen beleidswijzigingen door toekomstige regeringen.

Bron: Reuters

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

23

Gerelateerde artikelen