De Britse minister van Financiën Rishi Sunak wil huizenkopers een belastingvoordeel geven via een verlaging van de overdrachtsbelasting en voor pubs, restaurants en andere horecabedrijven een btw-verlaging invoeren. Dat meldt de Britse krant The Times.

De krant verwacht dat Sunak komende woensdag de belastingverlagingen zal aankondigen. De bewindspersoon hoopt met deze maatregelen een halt toe te roepen aan de economische achteruitgang van 25 procent in maart en april toen de regering hele sectoren sloot vanwege de coronapandemie. De Britten hebben de op vier na grootste economie ter wereld.

Het plan is om de heffingvrije voet van de overdrachtsbelasting te verhogen naar £500.000 (€550.000). Dat zou de meeste huizenkopers tot een jaar vrijstellen van de overdrachtsbelasting. Een tijdelijke btw-verlaging voor horecabedrijven is gericht op het behoud van 2,4 miljoen banen in de sector. De pubs mochten op 4 juli hun deuren weer openen.

Italië en Duitsland

Ook Italie overweegt om de btw te verlagen om de consumptie te stimuleren in sectoren die hard zijn geraakt door de coronacrisis. Duitsland heeft al per 1 juli een btw-verlaging ingevoerd voor eetgelegenheden en supermarkten.

 

Bron: The Times/Reuters

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

Dossiers: Corona

1

Gerelateerde artikelen