Vanaf 3 januari 2019 is het nieuwe portaal voor ondernemers, 'Mijn Belastingdienst Zakelijk', te gebruiken door eenmanszaken en zzp'ers.

Op termijn gaat Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers helemaal vervangen, maar voorlopig blijft het oude portaal nog bestaan. Zzp’ers en eenmanszaken kunnen in het portaal btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer wijzigen of opgeven.

In de loop van 2019 kunnen alle ondernemingsvormen in Mijn Belastingdienst Zakelijk aangifte doen voor de btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Nieuw aan Mijn Belastingdienst Zakelijk:

  • Het nieuwe portaal is geschikt gemaakt voor gebruik op tablets en smartphones.
  • De ondernemer kan tussendoor een aangifte opslaan.
  • De ondernemer kan de aangifte die is ingestuurd via Mijn Belastingdienst Zakelijk altijd inzien.

Daarnaast logt de ondernemer op Mijn Belastingdienst Zakelijk in met zijn DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Andere ondernemers kunnen later in 2019 met E-herkenning inloggen op het nieuwe portaal. Verder kan hij de laatste btw-aangifte voor 2018 al doen in het nieuwe portaal. 

Let op: Houd er rekening mee dat in 'Mijn Belastingdienst Zakelijk' de btw-aangifte pas klaarstaat vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak. Dat is iets later dan in het oude portaal.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

8

Gerelateerde artikelen