Beursgenoteerde ondernemingen zijn mogelijk verplicht om het beloningsbeleid aan te passen voorafgaand aan de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) in 2020. Dat is een gevolg van de door de Europese Unie aangepaste aandeelhoudersrichtlijn. Dat schrijft PwC.

Ondernemingen doen er volgens het advieskantoor goed aan de nieuwe vereisten en de mogelijke impact van de richtlijn te analyseren. De Europese richtlijnen, inclusief de additionele vereisten voor Nederlandse ondernemingen, zullen hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van 2019 in de Nederlandse wet worden geïmplementeerd.

De aangepaste aandeelhoudersrichtlijn is van toepassing op beursvennootschappen met een statutaire zetel in een lidstaat van de Europese Unie en waarvan aandelen zijn genoteerd aan een reguliere beurs in de Europese Unie. Het raamwerk is bedoeld om de betrokkenheid van aandeelhouders te bevorderen en tegelijkertijd meer transparantie te creëren tussen ondernemingen en investeerders. Al in 2017 stemde het Europees Parlement in met de aanpassing.

De deadline voor de implementatie is inmiddels gepasseerd, maar niet alle lidstaten zijn al zo ver. Ook Nederland is nog bezig met het implementatieproces. Verdere informatie is te lezen op de website van PwC.

Bron: PwC

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Ondernemingsrecht

  272
Gerelateerde artikelen