De FIOD heeft in samenwerking met de politie vijf doorzoekingen verricht in twee woningen in Eindhoven en Someren en in diverse opslaglocaties in Best, Eindhoven en Helmond. Vier mannen tussen 22 en 42 jaar uit Eindhoven, Helmond en Someren worden verdacht van accijnsfraude met waterpijptabak en merkvervalsing. De verdachten worden verhoord.

Het vermoeden is dat de vier verdachten zich gezamenlijk bezighielden met de handel en productie van waterpijptabak. Vermoedelijk haalden zij de tabak uit het buitenland en mixten dit met vloeistoffen om er vervolgens waterpijptabak van te maken. Familieleden werden ingezet voor allerhande klusjes, zoals de productie en het transport van de waterpijptabak.

In de loods in Helmond stonden naar schatting enkele honderden kilo’s waterpijptabak, machines en ingrediënten om waterpijptabak te maken, zoals glycerine en aroma’s. Daarnaast zijn vermoedelijk merkvervalste verpakkingen en stickers aangetroffen. Dit alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. Eveneens is beslag gelegd op een auto’s en ruim 23.000 euro contant geld.

Waterpijptabak is een product dat zonder vergunning en accijnsafdracht niet mag worden geproduceerd of voorradig mag zijn.

Bron: FIOD

Rubriek: Strafrecht, Accijns en verbruiksbelastingen

Informatiesoort: Nieuws

  156
Gerelateerde artikelen