De FIOD is op het spoor gekomen van drie mannen (34, 32 en 31) die worden verdacht van het niet voeren van een administratie, onjuiste aangiften omzet- en vennootschapsbelasting en valsheid in geschrift. Vermoedelijk werd gebruikgemaakt van afroomsoftware op het kassasysteem van een supermarkt.

In het strafrechtelijk onderzoek heeft de opsporingsdienst een bedrijfspand in Weert doorzocht en drie woningen in Den Bosch, Oss en de gemeente Nederweert. De mannen zijn niet aangehouden. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke stukken en zijn digitale gegevens overgenomen.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een boekenonderzoek door de Belastingdienst bij een supermarkt. Het vermoeden is dat de supermarkt de omzet niet volledig heeft verantwoord, waardoor te weinig omzet- en vennootschapsbelasting is betaald.  Afroomsoftware maakt het mogelijk om omzet achteraf af te romen door verkochte producten van de bon te wissen. Op deze wijze wordt op papier een lagere omzet behaald dan daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Bron: FIOD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Strafrecht

530

Gerelateerde artikelen