Onlangs heeft de FIOD in een strafrechtelijk onderzoek doorzoekingen gedaan in woningen in Rijswijk en Zeeland. In Rijswijk worden een 78-jarige man en zijn 74-jarige vrouw verdacht van het opzettelijk niet of onjuist verstrekken van informatie aan de Belastingdienst. In Zeeland gaat het om een onderzoek naar een 66-jarige zwartspaarder.

Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat het echtpaar in Rijswijk vermoedelijk tientallen jaren beschikt heeft over een bankrekening in Luxemburg. Tegenover de Belastingdienst ontkennen beiden het bestaan van deze rekening. De rechter heeft in de belastingprocedure inmiddels geoordeeld dat er voldoende aanwijzingen zijn dat de Luxemburgse bankrekening toebehoort aan verdachten en dat zij de informatie moeten verstrekken. Toch blijven zij het bestaan van de buitenlandse rekening hardnekkig ontkennen.

In een ander strafrechtelijk onderzoek in Zeeland heeft de FIOD op 7 februari een woning van een 66-jarige man doorzocht in de provincie Zeeland. Het vermoeden is dat de man zijn verschillende buitenlandse bankrekeningen buiten het zicht van de Belastingdienst heeft gehouden. Hij wordt verder verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting door dit buitenlandse vermogen niet op te geven. Naast administratie is beslag gelegd op zijn woning en een beleggingsrekening.

Bron: FIOD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Bronbelasting, Strafrecht

1

Gerelateerde artikelen