De Nederlandse Verenging van Banken geeft aan dat de Nederlandse banken bedrijven inmiddels met € 12,8 miljard steunen tijdens de coronacrisis. De steun bestaat voornamelijk uit het verlenen van uitstel van aflossingen en het verstrekken van extra leningen en kredieten. Begin mei bedroeg de steun nog € 5,4 miljard.

In totaal worden er op dit moment 144.000 bedrijven gesteund. De stijging van het aantal bedrijven dat steun nodig heeft verloopt de laatste weken wel minder hard doordat veel bedrijven financieel weer wat lucht krijgen. Het uitstel van aflossingen, de steunmaatregelen van de overheid en het uitstel van belastingbetaling hebben de acute nood voor veel bedrijven opgelost. Het aantal bedrijven dat uitstel van betaling kreeg, daalde sinds half mei zelfs licht tot 128.000. De waarde van dit uitstel bedraagt € 3 miljard.


Verder kregen 12.600 bedrijven extra leningen en kredieten zonder overheidsgarantie, goed voor in totaal € 8,8 miljard. De extra leningen en kredieten met overheidsgarantie werden aan 3.600 bedrijven verstrekt met een totale waarde van € 988 miljoen.


Ook consumenten worden gesteund door de banken. Ongeveer 30.000 consumenten kregen een pauze voor het aflossen van hun hypotheek of consumptief krediet. Meestal gaat het om een pauze van één tot drie maanden. Met deze steun is 74 miljoen euro gemoeid.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

  191
Gerelateerde artikelen