Een controller van de Belastingdienst in Heerlen is na twintig dienstjaren ontslagen nadat zij zelf over meerdere jaren geen belastingaangifte had gedaan. Rechtbank Limburg steunt de beslissing van de Belastingdienst.

De Belastingdienst had de vrouw in maart 2017 een voorwaardelijk strafontslag opgelegd met een proeftijd van drie jaar wegens plichtsverzuim. Zij kwam haar financiële en fiscale verplichtingen niet na omdat zij haar leidinggevende niet informeerde over het loonbeslag door een schuldeiser en omdat zij meerdere jaren geen belastingaangiften deed. Na die voorwaardelijke straf is er echter opnieuw beslag gelegd op haar loon vanwege privé-schulden van haar en haar man. Dat was voor de Belastingdienst aanleiding het ontslag direct uit te voeren.

De rechtbank vindt net als haar werkgever, de Belastingdienst, dat de Heerlense afbreuk heeft gedaan aan de hoge eisen van integriteit en betrouwbaarheid die aan een belastingambtenaar worden gesteld. Hoewel de vrouw haar strafontslag aanvocht, vindt de rechtbank het congé terecht, zo meldt dagblad De Limburger.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Arbeidsrecht, Belastingrecht algemeen

4

Gerelateerde artikelen