Vacatures voor accountants en belastingadviseurs zijn momenteel moeilijk in te vullen. Daarentegen zijn vacatures voor controllers en financiële medewerkers vlot ingevuld.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse arbeidsmarkt door zoekmachine voor vacatures Adzuna. Daarnaast constateert de zoekmachine dat het aantal vacatures in de financiële sector ten opzichte van vorig jaar is toegenomen met 16,4% naar 11.750 beschikbare vacatures. Ook het gemiddeld aangeboden salaris in vacatures in de sector nam toe met 4,8%. In Zeeland en Noord-Brabant staan de meeste vacatures langer dan 3 maanden open.

Salaris accountants blijft hetzelfde

Het huidig aantal aangeboden vacatures ligt 16,4% hoger dan augustus 2016 en is ook het gemiddeld aangeboden bruto jaarsalaris in de vacatures toegenomen met 4,8% naar €42.372. Het onderzoek laat verder zien dat er veel vraag is naar accountants: 3.135 open vacatures. Voor accountants wordt in deze vacatures een bruto jaarsalaris van €37.006 aangeboden. Opvallend is dat de vacatures voor accountants zeer lang open blijven staan. 55,8% van de vacatures staan maar liefst meer dan drie maanden open. Dit staat in sterk contrast met de 1.317 vacatures voor controllers waar slechts 20,8% ouder dan drie maanden is. Als benchmark, in geheel Nederland staan 23,1% van de vacatures langer dan 3 maanden open. 

Hoewel het gemiddeld aangeboden salaris voor vacatures in de financiële sector is toegenomen, is het aangeboden salaris voor accountants nagenoeg hetzelfde gebleven. Indien bedrijven de vacatures sneller willen invullen kan het verhogen van het salaris een manier zijn om de vacatures interessanter te maken voor werkzoekenden, aldus Adzuna.
 
 

 

Bron: Adzuna

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

12

Gerelateerde artikelen