De Tweede Kamer heeft inzage geëist in de documenten waaruit blijkt dat Snel en de Belastingdienst reeds op de hoogte waren van het feit dat er in veel meer zaken toeslagontvangers te hard werden aangepakt.

Staatssecretaris Snel van Financiën en de Belastingdienst hebben toegegeven dat de Belastingdienst de wet naast zich neer legde om de aanpak van veronderstelde toeslagfraude voorrang te geven en dat onschuldige ouders hier de dupe van zijn geworden. Uit de gevraagde stukken blijkt volgens Trouw en RTL Nieuws dat de staatssecretaris al veel langer weet dat meer mensen zijn gedupeerd, maar dat voor de Kamer heeft verzwegen. De documenten waaruit dit blijkt, wil Snel echter niet aan de Kamer verstrekken.
Onder andere Pieter Omtzigt van het CDA heeft al meerdere verzoeken ingediend om de evaluaties van het CAF-team, dat de fraudezaken binnen de Belastingdienst aanpakt, maar kreeg nooit een direct antwoord. Snel verwijst steeds naar het onderzoek dat nog loopt. Er is wel een document verstrekt waaruit blijkt dat er evaluaties van het CAF-team zijn, maar de evaluaties worden zelf niet verstrekt.
Onder andere de regeringspartijen CDA en VVD en oppositiepartijen SP en PvdA willen van Snel weten waarom de gevraagde documenten nog niet met de Kamer zijn gedeeld.

Bron: Trouw en RTL Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

0

Gerelateerde artikelen