Uit onderzoek naar zo'n honderd offertes van boekhouders en accountants blijkt dat meer dan de helft een of meer spelfouten bevat. In 17 procent van de offertes ging het zelfs om een spelfout in de eerste alinea. Bovendien ontbreken in bijna 60 procent van de gevallen de NAW-gegevens van de eigen onderneming. De KvK-gegevens worden slechts door 1 op de 4 boekhouders en accountants op de offerte vermeld.

Verder vinden de onderzoekers dat de lay-out vaak onduidelijk is en vermeldt slechts 1 op de 4 boekhouders een referentienummer van de offerte. In een derde van de gevallen ontbreken tevens de NAW-gegevens van de klant aan wie wordt geoffreerd. 

Het onderzoek is uitgevoerd door Offerte.nl, een tussenpersoon voor het opvragen van offertes bij voornamelijk financieel-juridische dienstverleners. Volgens de tussenpersoon heeft een foutloze en duidelijke offerte met alle benodigde informatie een veel grotere kans op het scoren bij een potentiële klant. "Wij raden alle ondernemers daarom aan veel tijd te steken in het schrijven van hun offertes. Een offerte is immers een visitekaartje, een samenvatting van waar een bedrijf voor staat”, zo meldt het persbericht.

De gegevens die volgens de onderzoekers belangrijk zijn om op een offerte te vermelden zijn: eigen NAW-gegevens, NAW-gegevens van de aanvrager/consument, KVK-gegevens van de onderneming, dagtekening, referentienummer, geldigheidsduur offerte en een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden.

Bron: Offerte.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Kantoren

1

Gerelateerde artikelen