Van grote turbulentie op de arbeidsmarkt voor fiscalisten is geen sprake. Wel zijn meer medewerkers op zoek naar een andere baan, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek Werken in de Fiscaliteit.

Berenschot voerde samen met Sdu voor de zesde maal op rij het representatieve onafhankelijke online arbeidsmarktonderzoek Werken in de Fiscaliteit uit onder fiscalisten in de private en de publieke sector. De resultaten geven een beeld van actuele ontwikkelingen in arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Daarnaast wordt inzichtelijk hoe fiscalisten zich op de arbeidsmarkt oriënteren. Sinds 2016 worden ook studenten fiscaal van wo en hbo bevraagd over hun kansen op de arbeidsmarkt en voorkeurswerkgever.

Uit het onderzoek Werken in de fiscaliteit 2017 blijkt dat steeds minder fiscalisten positief zijn over de eigen inzetbaarheid met het oog op langer doorwerken. Een van de manieren om langer doorwerken makkelijker te maken, is demotie. 33% van de respondenten is bereid om op latere leeftijd een functie te aanvaarden met minder verantwoordelijkheid en dan salaris in te leveren.

 

Bron: Berenschot & Sdu

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Kantoren

3

Gerelateerde artikelen