Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat weliswaar uit het dossier volgt dat X was betrokken bij het drugslaboratorium, maar die enkele betrokkenheid is onvoldoende om zonder bijkomend bewijs de gestelde productie-inkomsten aan hem toe te rekenen.

X is betrokken bij een drugslaboratorium, dat in oktober 2019 ontploft. X is in verband met die betrokkenheid onherroepelijk strafrechtelijk veroordeeld. X doet aangifte over 2019 en maakt hierin uitsluitend melding van zijn Wajong-uitkering. In geschil is of dit terecht is gecorrigeerd naar een belastbaar inkomen uit werk en woning van € 986.506, alsmede de vergrijpboete van € 249.005. In beroep stelt de inspecteur dat de boete kan vervallen en dat door X een resultaat uit overige werkzaamheden is behaald van € 242.987, zijnde 1/4e van het inkomen dat gelet op het aangetroffen productieafval met het laboratorium is behaald.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat weliswaar uit het dossier volgt dat X was betrokken bij het drugslaboratorium, maar die enkele betrokkenheid is onvoldoende om zonder bijkomend bewijs de gestelde productie-inkomsten aan hem toe te rekenen. De beroepen van X zijn gegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet inkomstenbelasting 2001 3.90

Instantie: Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Rubriek: Inkomstenbelasting

Informatiesoort: VN Vandaag

Editie: 21 mei

303

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen