Rechtbank Oost-Brabant acht het niet aannemelijk dat X, een nieuwe medewerker van de gemeente, niet weet dat hij met zijn parkeervergunning niet op de bezoekersplaatsen voor het gemeentehuis mag parkeren.

X is medewerker van de gemeente Oss en heeft een parkeervergunning waarmee hij op een terrein in de nabijheid van het gemeentehuis mag parkeren. Hij mag niet “voor de deur” van het gemeentehuis parkeren, omdat die plekken voor bezoekers zijn. X parkeert toch twee keer “voor de deur” en krijgt twee keer een naheffingsaanslag. In geschil is of de naheffingsaanslagen terecht zijn opgelegd. X zegt dat hij niet bekend was en kon zijn met de vergunningsvoorwaarden.

Rechtbank Oost-Brabant acht het niet aannemelijk dat X, een nieuwe medewerker van de gemeente, niet weet dat hij met zijn parkeervergunning niet op de bezoekersplaatsen voor het gemeentehuis mag parkeren. X is bekend dat informatie over het vergunningsgebied op het intranet van de gemeente Oss staat. X maakt niet aannemelijk dat hij vanaf zijn eerste werkdag op 9 januari 2023 tot 13 februari 2023, de dag van de eerste naheffingsaanslag, geen toegang heeft tot een parkeerinstructie. Het beroep van X is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Gemeentewet 225

Instantie: Rechtbank Oost-Brabant

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Editie: 5 juni

Informatiesoort: VN Vandaag

305

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen