Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt in hoger beroep dat X vergeefs een bezwaarkostenvergoeding claimt. De lagere BPM door de ‘extra leeftijdskorting’ en het ‘tussentijdse tarief’ is namelijk niet het gevolg van een aan de inspecteur te wijten onrechtmatigheid.

X doet BPM-aangifte voor een Jaguar XJ 4.2 V8 Executive. Rechtbank Gelderland verlaagt de BPM vanwege een gunstiger ‘tussentijds tarief’ tot € 122 en X krijgt een proceskostenvergoeding van € 525. X gaat in hoger beroep. Op de zitting komen partijen overeen dat de BPM door een ‘extra leeftijdskorting’ en het lagere ‘tussentijds tarief’ moet worden vastgesteld op € 116.

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat X vergeefs een bezwaarkostenvergoeding claimt. De lagere BPM door de ‘extra leeftijdskorting’ en het lagere ‘tussentijdse tarief’ is namelijk niet het gevolg van een aan de inspecteur te wijten onrechtmatigheid. De BPM wordt verlaagd tot € 116, zodat het beroep van X in zoverre gegrond is. X krijgt voorts een proceskostenvergoeding van € 1068.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Algemene wet bestuursrecht 7:15

Instantie: Hof Arnhem-Leeuwarden

Rubriek: Fiscaal bestuurs(proces)recht, Belastingheffing van motorrijtuigen

Editie: 3 november

Informatiesoort: VN Vandaag

  624
Inhoudsopgave van deze editie
Gerelateerde artikelen