Agentschap NL en Dienst Regelingen gaan samenwerken onder de naam Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De nieuwe rijksdienst stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. RVO.nl werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

Waarom fuseren?

Dienst Regelingen en Agentschap NL zijn beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. Ze leveren namens de Rijksoverheid diensten aan ondernemers zoals subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. De rijksoverheid streeft naar een compacte en efficiëntere rijksdienst. Het samenvoegen van de beide uitvoeringsorganisaties is een logisch gevolg van dat regeringsbeleid.

Wat betekent dit voor Nederlandse ondernemers?

Met de fusie ontstaat één organisatie die een zeer groot aanbod van de overheidsdiensten overzichtelijk aanbiedt. Of het nu gaat om duurzaam, agrarisch, innovatief of internationaal ondernemen, voortaan kunnen ondernemers op één plaats terecht. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland streeft ernaar om de dienstverlening aan de ondernemer te optimaliseren. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten digitaal aan te bieden en door een scherper beeld te geven van de overheidsdiensten die voor specifieke ondernemers interessant zijn.  

Praktische zaken

De fusie heeft ook een paar praktische gevolgen. Hieronder hebben wij de belangrijkste bij elkaar gezet.
 
  • De huidige helpdesk- en contactnummers van het DR-Loket en van Agentschap NL komen te vervallen. Vanaf 2 januari 2014 kunt u met al uw vragen terecht op nummer 088 042 42 42 (lokaal tarief).
  • De websites www.agentschapnl.nl en www.drloket.nl worden samengevoegd. Via www.rvo.nl vindt u voortaan alle informatie.
  • De e-mailadressen van Dienst Regelingen en Agentschap NL veranderen per 1 januari. De nieuwe e-mailadressen zijn opgebouwd uit [email protected]. Mailt u naar oude e-mailadressen, dan worden deze automatisch doorgestuurd naar het nieuwe.

Digitale Ondernemersplein

De programma's en regelingen van RVO.nl worden ook ontsloten via het Digitale Ondernemersplein.
 

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Diversen

5

Gerelateerde artikelen