De Belastingdienst is een onderzoek gestart naar "een reeks verzoeken" van bankmedewerkers van ING en Rabobank om met terugwerkende kracht extra hypotheekrenteaftrek te claimen. Dat schrijft Trouw. Precieze aantallen wil de fiscus niet geven, maar het zou gaan om zeker duizend claims waarmee in totaal enkele tientallen miljoenen euro’s zijn gemoeid.

De Belastingdienst erkent dat al in 139 gevallen de gevraagde extra renteaftrek is toegekend. Pas eind vorig jaar zou de fiscus erachter zijn gekomen dat bankmedewerkers daar helemaal geen recht op hadden. De overige aanvragen zijn geparkeerd in afwachting van het lopende onderzoek. De fiscus wil geen nadere mededelingen doen "tot alles helemaal helder is".

Zowel ING als de Rabobank zegt personeel zo goed mogelijk uit te leggen dat de hypotheekrentekorting inmiddels via het brutoloon loopt. Omdat de belastingaangifte een privéaangelegenheid is, kunnen beide banken niet zeggen hoeveel personeelsleden een onterecht verzoek tot terugbetaling hebben gedaan bij de fiscus, zo meldt de krant.

Bron: Trouw

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Inkomstenbelasting

Carrousel: Carrousel

  693
Gerelateerde artikelen