Op 1 juli 2013 treedt Kroatië als 28e lidstaat toe tot de Europese Unie. Goederen die zich vóór 1 juli 2013 bevinden in het vrije verkeer van een huidige lidstaat of in het vrije verkeer van Kroatië, bevinden zich vanaf 1 juli 2013 in het vrije verkeer van de (uitgebreide) Europese Unie.

Voor bedrijven die contacten onderhouden met Kroatische bedrijven is het van belang om vast te stellen wat deze toetreding voor hen betekent.
 
Hebt u goederen voor 1 juli 2013 vanuit Kroatië in Nederland geplaatst onder de regeling Actieve Veredeling Terugbetalingssysteem? Dan zult u na 30 juni 2013 de goederen buiten het grondgebied van de (uitgebreide) EU moeten brengen. Er wordt geen terugbetaling meer verleend bij het overbrengen naar Kroatië. Wij adviseren u om deze regeling zo snel mogelijk te beëindigen.
 
Voor meer informatie over de toetreding van Kroatië en wat dit betekent voor de douaneprocedures, verwijst de Belastingdienst naar de website van de Europese Unie, Customs code committees, subject: EU enlargement in 2013. Accession of the Republic of Croatia to the EU Delegations. 
 
 

 

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Europees belastingrecht, Douane

0

Gerelateerde artikelen