De Belastingdienst heeft opnieuw een zaak verloren bij de Raad van State in een procedure over het stopzetten van kinderopvangtoeslag. De zaak betrof één van de 235 gedupeerde ouders, waarbij de kinderopvangtoeslag in 2014 abrupt is stopgezet.

Eerder hebben de Nationale Ombudsman en de Kinderombudsman al harde kritiek geuit op de handelswijze van de Belastingdienst bij het stopzetten van de kinderopvangtoeslag in 2014 voor deze groep van 235 ouders. Dit is de zoveelste rechtszaak van de Belastingdienst tegen één van deze ouders. De Raad van State heeft in deze zaak besloten dat de belastingplichtige alsnog kinderopvangtoeslag krijgt over 2013 en 2014. Dat meldt Trouw.

In maart van dit jaar heeft Staatssecretaris van Financiën Snel al Kamervragen beantwoord over dit onderwerp en toegezegd zorgvuldiger met dit dossier om te zullen gaan. Desondanks is er gewoon doorgeprocedeerd en werd zelfs de landsadvocaat ingeschakeld, iets wat alleen in uitzonderlijke gevallen gebeurt. De inzet van de landsadvocaat heeft tot nu toe al € 282.000 gekost en heeft de Belastingdienst in deze procedure in ieder geval niet mogen baten.
Er lopen nog dertien zaken van deze groep gedupeerde ouders tegen de Belastingdienst.

Bron: Trouw

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

  418
Gerelateerde artikelen