Het advies van ABAB International over de dividendvrijstelling bevat een beroepsfout. Het kantoor moet van Rechtbank Zeeland-West-Brabant de dividendbelasting à raison van bijna 40.000 euro vergoeden die een klant betaalde. De rest van de HongKong-merkenstructuur was echter effectief, zegt de rechtbank.

Dat meldt accountant.nl, het kennisplatform van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. ABAB heeft volgens de rechtbank niet voldaan aan haar zorgplicht tegenover de moedermaatschappij van de klant, het Waalwijkse Esbeco BV. Daardoor heeft die over 2017 en 2018 een bedrag van €38.577,09 aan dividendbelasting moeten betalen, wat bij juiste advisering niet had gehoeven.

Het platform meldt dat de procedure van Esbeco tegen ABAB niet de enige is over een merkenlicentie-route. De Schoonhovense wanddecoratie-ondernemer Coen Klawer heeft een schadeprocedure lopen tegen Baker Tilly wegens een route die onder meer voerde langs de BVI en Cyprus. Rechtbank Rotterdam bepaalde in 2017 dat Baker Tilly moet opdraaien voor de helft van Klawers schade, staat op accountant.nl te lezen.

 

Bron: Accountant.nl

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Dividendbelasting, Internationaal belastingrecht, Kantoren

2

Gerelateerde artikelen