Een aantal belastingadviseurs uit onder meer Purmerend en Hoorn heeft voor vermoedelijk 2,7 miljoen euro gefraudeerd. Dat meldt de FIOD. Het opsporingsteam van de Belastingdienst heeft vijf verdachten opgepakt. Hun identiteit is niet bekendgemaakt.
In de afgelopen twee weken zijn zeven kantoren en woningen doorzocht in Stein, Rijssen, Hoorn, Purmerend, Hendrik-Ido-Ambacht en Wezep. Computers en administratie werden in beslag genomen en ook is beslag gelegd op bankrekeningen, auto's, huizen en contant geld, aldus een woordvoerder van de FIOD dinsdag.
 
De fiscaal adviseurs zouden ten onrechte aftrekposten, zoals ziektekosten en giften, hebben opgevoerd in aangiften van klanten. In sommige gevallen is gebruikgemaakt van vervalste stukken. Bij een van de adviseurs werd 185.000 euro aan contanten gevonden. Het geld is in beslag genomen. Wat de herkomst is van het geld, wordt nog onderzocht.
 
De Belastingdienst heeft zo'n 3000 klanten van de belastingadviseurs een brief gestuurd om te controleren of de aangifte daadwerkelijk onjuist is. Sommige cliënten ontvingen meerdere brieven van de fiscus over belastingaangiftes van een aantal jaren.
 
,,Met deze acties wil de fiscus mensen bewust maken van het feit dat als een belastingadviseur een teruggaaf presenteert die te mooi is om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is'', aldus de woordvoerder.
 

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

3

Gerelateerde artikelen