De FIOD heeft een fiscaal adviseur aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek. De 41-jarige man uit Vlaardingen is meegenomen voor verhoor en wordt verdacht van witwassen, oplichting en valsheid in geschrifte. Daarnaast heeft hij vermoedelijk feitelijk leidinggegeven aan verboden gedragingen van twee van zijn ondernemingen. Een woning in Vlaardingen en een bedrijfspand in Rotterdam zijn doorzocht en daarbij is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie, de woning van de verdachte en vier andere panden, kunst, sieraden, luxe designergoederen en contant geld.

De man had in een periode van drie jaar meerdere onroerende zaken in privé aangekocht. Bij de hypotheekaanvragen voor de panden overlegde de verdachte vermoedelijk valse en misleidende documenten aan twee hypotheekverstrekkers.

Op de bankrekeningen van de ondernemingen van de man werden daarnaast contante en girale stortingen verricht. De contante gelden, waarvan de herkomst onduidelijk is, werden vermoedelijk deels gebruikt om een hypotheek te verstrekken aan een derde. De FIOD vermoedt dat de man de girale stortingen heeft witgewassen. Het wederrechtelijk verkregen voordeel van de verdachte wordt geschat op iets meer dan 1 miljoen euro.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Bron: FIOD

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Strafrecht

996

Gerelateerde artikelen