De Belastingdienst verstuurt deze week 85.000 brieven aan mensen die toeslagen ontvangen. Doel van de brief is dat deze mensen op tijd het juiste inkomen doorgeven waardoor er minder verschil zit tussen het voorschot dat iemand krijgt en de definitieve berekening van zijn toeslag. Het risico dat mensen grote bedragen moeten terugbetalen of dat ze minder krijgen waar ze recht op hebben, is dan minder groot.

In 2018 attendeert de Belastingdienst in totaal 220.000 mesnen erop dat hun inkomen waarschijnlijk wijzigt en adviseert hen hun gegevens bij Toeslagen aan te passen. Het versturen van de brieven van deze week is de derde in deze serie. Na de vorige brieven pasten veel mensen hun inkomen bij toeslagen aan.

Voor 400.000 andere mensen heeft de Belastingdienst zelf het inkomen aangepast. Hierbij zijn inkomensgegevens gebruikt die bij de jaarovergang van 2017 naar 2018 nog niet beschikbaar waren. 

De Belastingdienst werkt met een wettelijk systeem van voorschotten om mensen tegemoet te komen in de kosten die zij hebben voor de zorgpremie, huurwoning of onderhoud of opvang van kinderen. De bedragen van de voorschotten baseert de Belastingdienst onder andere op een schatting van het actuele inkomen. De mensen moeten deze schatting van het inkomen zelf opgeven.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Toeslagen en zorgverzekeringswet

Carrousel: Carrousel

7

Gerelateerde artikelen