De Belastingdienst stuurt vanaf deze week een herinneringsbrief over de aangifte verhuurderheffing 2020. Aangifte en betaling moeten uiterlijk 30 september 2020 binnen zijn. Aangifte gebeurt via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

De brief (met bijlage) is verstuurd aan particulieren en ondernemers die nog geen aangifte verhuurderheffing 2020 hebben gedaan, maar wel aangifteplichtig zijn. De geadresseerde moet altijd aangifte doen, ook als uit de aangifte blijkt dat geen verhuurderheffing verschuldigd is.

Mijn Belastingdienst Zakelijk

Vanaf 1 juli 2020 doet u de belastingplichtige  aangifte verhuurderheffing in Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor particulieren en ondernemers. Hij logt in met eHerkenning. In de bijlage bij de brief staat hoe hij dit doet als hij bijvoorbeeld een particulier of rechtspersoon is en/of onderdeel uitmaakt van een groep of fiscale eenheid.

Let op!
Heeft een belastingplichtige een belastingadviseur voor de verhuurderheffing eerder gemachtigd dan zijn die machtigingen niet meer geldig vanaf 30 juni 2020. In de bijlage staat meer over het aanvragen van een nieuwe machtiging.

Meer informatie over de verhuurderheffing staat op de website van de Belastingdienst. Ook kan worden gebeld met de helpdesk verhuurderheffing: 0800 - 235 83 50 (vanuit het buitenland: +31 88 151 22 66), bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Verhuurderheffing

2

Gerelateerde artikelen