De BelastingTelefoon verwacht extra drukte na het opleggen van naheffingsaanslagen omzetbelasting 4e kwartaal 2023 en december 2023. Daarom hebben belastingadviseurs met een beconnummer op maandag 26 februari, dinsdag 27 februari en woensdag 28 februari 2024 geen prioriteit bij het inbellen via de Helpdesk Intermediairs van de BelastingTelefoon.

De Belastingdienst zegt de bereikbaarheid voor iedereen te willen verbeteren met als gevolg dat de voorrangspositie van belastingadviseurs tijdelijk vervalt. "Daarmee voorkomt de BelastingTelefoon dat de helft van de reguliere telefonie onbeantwoord blijft op extreem drukke momenten", aldus de verklaring van de fiscus.

Belastingadviseurs kunnen eventueel gebruikmaken van de callback-functie, als iemand te lang in de wachtrij staat. Dan wordt diegene door de Belastingdienst teruggebeld op een later moment.

De Belastingdienst neemt deze maatregel, om belastingadviseurs tijdelijk geen prioriteit te geven bij de BelastingTelefoon, vaker bij verwachte drukte.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

455

Gerelateerde artikelen