De Belastingdienst heeft de nieuwe brochure ‘Uitstelregeling belastingconsulenten 2022’ gepubliceerd voor geregistreerde belastingadviseurs, die met de beconregeling aangiften van particulieren, ondernemers en ondernemingen verzorgen.

Om van de beconregeling gebruik te maken, moet de adviseur ondernemer zijn voor de btw en als belastingadviseur geregistreerd staan bij de Belastingdienst met een beconnummer. Adviseurs die nog geen beconnummer hebben, kunnen dat aanvragen met het formulier ‘Aanvraag beconnummer’ dat op de website van de dienst staat.

'Becon-adviseurs' zijn verplicht om gebruik te maken van Standard Business Reporting (SBR). Hiervoor hebben ze commerciële aangiftesoftware en een geldig PKIoverheid services servercertificaat (PKI-certificaat) nodig.

De brochure bevat informatie over de voorwaarden van de beconregeling, wat de regeling inhoudt en hoe deze in de praktijk werkt. Verder staat in de brochure informatie over het verplicht digitaal aanleveren van beconuitstelverzoeken en het ophalen van het Service Bericht Uitstel, beide met SBR.

Bron: Belastingdienst

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Kantoren

Focus: Focus

Carrousel: Carrousel

34

Gerelateerde artikelen