Ongeveer 175 veehouders staan op een wachtlijst voor een uitkoopregeling voor zogeheten piekbelasters omdat zij buiten het huidige budget vallen. Dat bevestigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) na berichtgeving door het Reformatorisch Dagblad. De RVO is verantwoordelijk voor de uitvoering van die Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties met piekbelasting (Lbv-plus).

Volgens een woordvoerder informeert de RVO die ondernemers momenteel dat het langer gaat duren voordat ze een beslissing krijgen over hun aanvraag voor de Lbv-plus. De Rijksdienst heeft nu ongeveer 65 veehouders gebeld en dat belproces loopt nog. Ook krijgen de aanvragers een mail met informatie.

De regeling werd vorig jaar gepresenteerd door het kabinet en is bedoeld om veehouders met een hoge uitstoot van stikstof in kwetsbare natuurgebieden uit te kopen. Zij kunnen daarbij 120 procent van de waarde van hun veehoudersbedrijf vergoed krijgen.

Met deze uitkoopregeling was een budget van 975 miljoen euro gemoeid. Het kabinet wil daar nu nog eens bijna 1,5 miljard euro extra voor vrijmaken. Daar stemt de Tweede Kamer op donderdag over. Daarna moeten de Eerste Kamer en de Europese Commissie dit nog goedkeuren.

De Rijksdienst verwacht dat nog meer aanvragers op de wachtlijst zullen komen. "We begrijpen dat het vervelend is dat ondernemers langer moeten wachten, zeker omdat het een heel impactvol proces is. De RVO gaat ondertussen door met het beoordelen van aanvragen. Zo krijgen ondernemers zo snel mogelijk een beslissing als er meer budget komt", aldus een verklaring.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Fiscaal ondernemingsrecht, Subsidies

Dossiers: Agro

294

Gerelateerde artikelen