De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), een samenwerking van gemeenten en waterschappen, wil méér arbeidsmigranten bij de gemeenten in beeld krijgen. Dit zorgt volgens de dienst voor extra inkomsten waaronder de toeristenbelasting en betere controle op slaapplekken.

Dat meldt het Brabants Dagblad. De BSOB vindt dat de toeristenbelasting een prima instrument is om beter zicht te krijgen op arbeidsmigranten en hun verblijfplaatsen. BSOB-directeur Gerard van der Zanden stelt voor dat zijn dienst in juni gaat speuren naar arbeidsmigranten in elf deelnemende gemeenten.

Bij zo'n aanpak schakelt de dienst een bureau in die gericht gaat kijken op websites van uitzendbureaus bijvoorbeeld, maar ook op boerenerven waar auto's met Oost-Europese kentekens staan. Van der Zanden: "Stuit je bij een bedrijf op tien bedden die duidelijk voor arbeidsmigranten zijn, dan reken je bijvoorbeeld voor tweehonderd nachten per jaar toeristenbelasting. Dan is het vervolgens aan de betreffende eigenaar om het tegendeel te bewijzen", zo citeert de krant de directeur.

Bron: BD

Rubriek: Belastingen van lagere overheden

Informatiesoort: Nieuws

  242
Gerelateerde artikelen