Corporaties roepen samen met de Woonbond de politiek op om een eind te maken aan de verhuurderheffing. De organisaties vinden dat deze heffing het aanpakken van de wooncrisis in de weg staat.

Corporaties gebruikten de hashtags #wooncrisis en #ikwileenhuis op Twitter om aandacht te vragen voor de verhuurderheffing. Ze deelden massaal screenshots van het over te maken bedrag op twitter, om duidelijk te maken dat er "enorme bedragen uit de huursector verdwijnen om de staatskas te spekken terwijl er een enorm gebrek is aan betaalbare huurwoningen".

Zo schrijft Hester van Buren, bestuursvoorzitter bij Rochdale, op Twitter: "Bij deze weer ruim 37,5 miljoen euro van onze huurders voor de staatskas. Veel liever van hadden we 1000 woningzoekenden aan een betaalbare woning geholpen." Woningstichting Nieuwkoop tweet: "Als kleine corporatie meer dan € 815.000 euro overgemaakt als straf voor het hebben van sociale huurwoningen. Met dat geld hadden wij graag woningen gebouwd waar onze woningzoekenden al 7 jaar op wachten!"

De Woonbond en corporaties verwijzen naar de actiesite wooncrisis.nl om hun verhaal kracht bij te zetten.

Bron: Woonbond

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Verhuurderheffing

0

Gerelateerde artikelen