Werknemers moeten niet meer verplicht worden tot elektrisch rijden bij de keuze voor een zakelijke leaseauto. Autobrancheclub BOVAG doet die oproep aan werkgevers nu het kabinet het voornemen heeft geschrapt om per 2025 het gehele zakelijke leasewagenpark te elektrificeren, meldt De Telegraaf.

Veel bedrijven weten niet dat de plicht is afgeschaft en laten hun werknemers onterecht voor (dure) elektrische bolides kiezen.

Tijdens de laatste onderhandelingen voor het ’klimaatpakket’ van minister Rob Jetten (Klimaat) lag het voornemen op tafel om alle zakelijke leaseauto’s verplicht te vergroenen en wel per 2025. Haagse bronnen melden echter dat dat plan gesneuveld is, toen uit doorrekeningen van het ministerie van Financiën bleek dat hierdoor een gat in de Nederlandse schatkist zou ontstaan van 4,5 tot 5 miljard euro, onder meer vanwege misgelopen accijns en btw omdat elektrische auto’s geen fossiele brandstof tanken. "Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moest dat miljardengat binnen de eigen begroting dichten", zegt een ingewijde tegen de krant.

Bron: Telegraaf

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Employee benefits

303

Gerelateerde artikelen