De Rijksoverheid is een proef gestart met eID, een elektronische handtekening. Het is de bedoeling dat eID in de toekomst DigiD gaat vervangen. Met eID kan men op websites van de overheid inloggen door middel van een paspoort, ID-kaart of bijvoorbeeld een bankpas.

Dat meldt Computeridee.nl.

De proef is bedoeld om de mogelijke risico's in kaart te brengen en de reactie van de burgers te peilen. Voorlopig is eID slechts op een paar overheidswebsites beschikbaar, later wordt de proef naar meer websites uitgebreid.

Het verschil met het huidige DigiD is dat de burger zich met eID op meer manieren kan identificeren. Behalve identificatie via paspoort of identificatiebewijs, kan men bijvoorbeeld ook een bankpas gebruiken die is gekoppeld aan de gegevens van de burger.

eID zal straks te gebruiken zijn op websites van de overheid. Ook voor bedrijven waarvan bezoekers van de website minimaal 18 jaar oud moeten zijn, bijvoordeeld een drankhandel, is het mogelijk eID te implementeren.

Het is nog niet duidelijk of eID uiteindelijk DigiD definitief zal vervangen. De overheid moet daar nog een besluit over nemen.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen