Het UWV publiceert op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een register NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). In het register staan de gegevens van de bedrijven die in de derde aanvraagperiode NOW een voorschot op de tegemoetkoming hebben ontvangen.

De tijdelijke NOW is een subsidie die uit publiek geld wordt betaald. De overheid wil transparant zijn over de besteding van publiek geld. Daarom wordt het register gepubliceerd.

Van de bedrijven die in de derde aanvraagperiode NOW hebben ontvangen, staat in het register de bedrijfsnaam, vestigingsplaats en het verstrekte voorschotbedrag vermeld. In de regeling NOW staat dat werkgevers die NOW aanvragen, instemmen met de publicatie van bepaalde gegevens.

Het register is een momentopname. In het register staan op dit moment alleen de voorschotbedragen opgenomen. Het register wordt later aangevuld worden met de definitieve bedragen. Deze bedragen kunnen afwijken van de voorschotbedragen. Aan het register kunnen geen rechten worden ontleend.


Het register staat op de website van het UWV. Voor inzage in het register klik hier.

Bron: UWV

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen