Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft nieuwe rekenregels gepubliceerd. In deze rekenregels zijn het bruto wettelijk minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 januari 2021 opgenomen voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. Ook zijn de belangrijkste beleidswijzigingen met betrekking tot deze uitkeringsbedragen opgenomen.

De Rekenregels bevatten enkele bijlagen. Zo vermeldt bijlage I.1 de (premie)grenzen per 1 januari 2021 en bijlage I.2 bevat de premiepercentages. Het maximumpremieloon werknemersverzekeringen op jaarbasis is voor 2021 vastgesteld op € 58.311.

Bijlage II.1 bevat een overzicht van de AOW- en Anw-uitkeringen. Deze worden afgeleid van het referentieminimumloon. Bijlage II.2 bevat de bruto-nettoberekeningen van het minimumloon per 1 januari 2021 en bijlage II.3 de toeslagnormen. De toeslag bedraagt het verschil tussen de bruto-uitkering en het betreffende normbedrag, waarbij voor sommigen de toeslag is gemaximeerd.

Bijlage II.4 en II.5 bevatten de feitelijke bedragen per 1 januari 2021 van de AOW/Anw (bruto-maandbedragen) en de Bijstand pensioengerechtigde leeftijd (netto-maandbedragen) per 1 januari 2021.

De rekenregels met bijlagen zijn te downloaden op de website van de Rijksoverheid.

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid algemeen

4

Gerelateerde artikelen