Afgelopen dinsdag, 27 oktober 2020, heeft het kabinet vanwege de tweede virusgolf het derde steunpakket voor getroffen bedrijven verruimd. Zo komen tijdelijk alle sectoren in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de wijzigingen van deze steunregeling voor het vierde kwartaal op een rij gezet.

De TVL is voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Deze belastingvrije tegemoetkoming is in het derde steunpakket met drie keer drie maanden verlengd tot en met 30 juni 2021.

Wijzigingen

Doordat dit steunpakket nu verruimd is, geldt voor de regeling tijdelijk geen sectorrestrictie meer. Vanaf medio november kunnen ondernemers uit alle bedrijfssectoren met alle SBI-codes een aanvraag doen voor het vierde kwartaal van 2020 (TVL Q4 2020). Andere belangrijke verschillen met de eerdere subsidieperiode zijn:

  • Een ondernemer moet minimaal € 3.000 vaste lasten hebben in 3 maanden (eerder: € 4.000 in 4 maanden).
  • Voor TVL Q4 2020 (oktober t/m december) geldt nog de grens van minimaal 30% omzetverlies. Vanaf de derde periode gaat de grens van het omzetverlies in stappen omhoog.
  • De subsidie bedraagt minimaal € 750 en maximaal € 90.000 (eerder: minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000).

Extra tegemoetkoming horeca

Zoals afgelopen dinsdag aangekondigd, krijgt de horeca bovenop de TVL-subsidie nog een aanvullende subsidie. RVO meldt dat gesloten horecagelegenheden vanaf medio november de TVL kunnen aanvragen waarbij ze ook direct in aanmerking komen voor de aanvullende subsidie.

Vast bedrag evenementenbranche

Ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche krijgen in het vierde kwartaal van 2020 een vast bedrag, op basis van hun TVL-subsidie in de zomermaanden. RVO laat weten dat deze aparte module nog verder wordt uitgewerkt en later beschikbaar komt.

Het overzicht van de RVO is op zijn website te vinden.

Bron: Avanzer Nieuws

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

16

Gerelateerde artikelen