Wegens de nog lopende besluitvorming over de begroting 2019 zal op Prinsjesdag de Tweede Kamer geïnformeerd worden over de wijze waarop de subsidieregeling praktijkleren zal worden voortgezet, zo laat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap weten in een brief aan de Tweede Kamer. De minister heeft in ieder geval toegezegd de regeling te willen voortzetten volgend jaar.

Het doel van de Subsidieregeling praktijkleren is het stimuleren van werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen voor aangewezen opleidingen aan te bieden. De subsidie is een compensatie voor de loon- of begeleidingskosten die een werkgever maakt. Per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats is het maximale subsidiebedrag € 2.700. Jaarlijks kan een werkgever in de zomermaanden de subsidie praktijkleren voor de afgelopen begeleiding aanvragen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de werknemer een van de aangewezen opleidingen volgen en heeft de werkgever administratieve verplichtingen zoals het opstellen van een (praktijkleer)overeenkomst en registratie van de aanwezigheid. De voorwaarden kunnen verschillen per opleiding en zijn te bekijken op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): www.rvo.nl. De RVO voert de regeling uit en controleert of de werkgever aan alle voorwaarden voldoet.

Aanvraag 2017/2018 tot 17 september 2018 17.00 uur

Voor het school-, studiejaar 2017/2018 dat loopt van 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018 kan een aanvraag van 2 juni 2018 09.00 uur tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur worden ingediend. De aanvraag moet digitaal via het eLoket van de RVO worden ingediend.

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Subsidies

2

Gerelateerde artikelen