Ondanks het schrappen van de ontslagboete in het nieuwe steunpakket voor bedrijven, kunnen bedrijven wel te maken krijgen met een ontslag-sanctie. Dit is de uitkomst van een akkoord tussen het kabinet en de vakbonden.

Bedrijven die vanaf 1 juni gebruik maken van het nieuwe steunpakket in verband met de coronacrisis en meer dan twintig mensen ontslaan, kunnen toch worden bestraft. Vakbonden krijgen hierbij een bepalende rol. Bedrijven die vanaf 1 juni meer dan twintig mensen willen ontslaan, moeten daarvoor eerst in overleg met de vakbonden. Indien dit niet gebeurt volgt er een korting van 5% op de loonsubsidie NOW.


Met dit alternatief is er meer steun voor het nieuwe pakket met noodmaatregelen, schrijft RTL Nieuws. Dat is belangrijk, want donderdag 28 mei wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het nieuwe steunpakket.


Een andere aanpassing in het steunpakket is het verhogen van de tegemoetkoming voor vaste lasten van bedrijven. Oorspronkelijk was het plan dat dit bedrag maximaal 20.000 euro zou zijn, maar het bedrag is verhoogd naar maximaal 50.000 euro. Ook krijgt het nieuwe steunpakket een langere looptijd: vier in plaats van drie maanden.

Bron: RTL Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

Informatiesoort: Nieuws

  214
Gerelateerde artikelen