De Trump-regering overweegt een belastingverlaging van 10% voor Amerikanen uit de middenklasse en beoogt een aantal tijdelijke belastingverlagingen uit de belastinghervorming van 2017 permanent in te voeren en als één pakket vóór de presidentsverkiezingen in november in te dienen. Dat zei topadviseur van het Witte Huis Larry Kudlow afgelopen vrijdag in een interview met Fox Business Network.

In 2017 keurde de senaat wetgeving goed waarmee een enorm bedrag van 1,5 miljard dollar werd vrijgemaakt om belastingverlagingen voor bedrijven en particulieren te financieren. Dit plan voorzag in een tijdelijke verlaging van de inkomstenbelasting die in 2025 zou vervallen.

De Democraten zijn zeer kritisch over de belastingverlaging. Zij stellen dat de verlaging het bedrijfsleven en vermogende particulieren bevoordeelt en dat de gemiddelde Amerikaan financieel het nakijken heeft. De indiening van het voorstel in september a.s. zou de positie van Trump voor de presidentsverkiezingen van 3 november versterken.

Een ander voorstel dat de Trump-regering overweegt, is het creëren van fiscale prikkels om Amerikaanse huishoudens aan te moedigen om in de aandelenmarkt te investeren. Verder zou een afzonderlijke verlaging van de loonbelasting alleen een optie zijn als het minder gaat met de Amerikaanse economie.

Goedkeuring

Veranderingen in het belastingbeleid zouden door het hele Congres, bestaande uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, moeten worden goedgekeurd. De plannen voor de belastingverlaging zouden kunnen struikelen in het Huis van Afgevaardigden omdat de Democraten daar een meerderheid hebben. De Republikeinen, waar Trump toe behoort, controleren de Senaat.

Bron: Reuters

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Internationaal belastingrecht

  493
Gerelateerde artikelen