Adviseurs die de 'Uitstelregeling belastingconsulenten' mogen gebruiken, moeten uiterlijk voor 1 maart a.s. bijzonder uitstel aanvragen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2012.

Het s mogelijk dat iemand door overmacht niet op tijd aangifte kan doen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting over 2012. In bepaalde situaties kan diegene bijzonder uitstel krijgen. Dit uitstel moet worden aangevraagd.

Wanneer iemand bijvoorbeeld afhankelijk is van informatie uit het buitenland waardoor voor klanten niet tijdig aangifte kan worden gedaan, dan kan de fiscus bijzonder uitstel verlenen. Het moet dan gaan om 1 van de volgende situaties:

  • De klant is een expat.
  • De klant is een dochtermaatschappij van een buitenlandse moedermaatschappij
  • De klant is gevestigd in Nederland en heeft een buitenlandse dochtermaatschappij.

Uitstel voor maximaal 10% van bestand

Een adviseur kan bijzonder uitstel krijgen voor maximaal 10% van de burgerservicenummers (BSN) en RSIN/fiscale nummers waarvoor de Belastingdienst voor het belastingjaar 2012 uitstel heeft verleend volgens de 'Uitstelregeling belastingconsulenten'.

Maximaal 2 maanden extra uitstel

Voor aangiften over 2012 verleent de Belastingdienst bijzonder uitstel tot uiterlijk 2 maanden na afloop van het eerder verleende uitstel. Voor het bijzonder uitstel moet het formulier 'Aanvraag Bijzonder of incidenteel uitstel Aangiften uitstelregeling belastingconsulenten' worden gebruikt. Stuur dit formulier op naar:
Belastingdienst/kantoor Almelo, team CVU
Postbus 5106
7600 GM Almelo

Bron: Redactie TaxLive

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen

0

Gerelateerde artikelen